Сливнишки герой победи с 2:0 Ботев (Ихтиман)

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион Сливнишки герой в град Сливница се срещнаха отборите на едноименния тим и Ботев (Ихтиман). Срещата бе от 16-кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А. Победата за домакините беше повече от задължителна, за да може  да съхранят надеждите си за класиране в първите пет отбори в таблицата за временно класиране.

Срещата се изигра при отлични условия на градския стадион в Сливница под ръководството на младият рефер Иво Исаев, който се справи отлично с поверения му двубой.

Мачът започна с домакински натиск. Още в първите минути пропуски пред вратата на гостите направиха Николай Маринов, Василийе Марко Милованович и Димитър Панталеев.

В 13-та минута на мача  след една многоходова атака  топката се озова в непокрития Николай Маринов и той с премерен шут откри резултата за 1:0.

В 24-та минута Йордан Тодоров проби по дясното крило на атаката на домакините, центрира към откъсналия се сам срещу вратаря на гостите Филип Димитров – Димитър Панталеев  се подхлъзна и не успя да отклони топката в противниковата врата.

В 29-та минута пък гостите имаха шанс да изравнят, след като техен футболист бе изведен в отлична ситуация, но му бе отсъдена съмнителна засада, която предизвика целият отбор на гостите да протестира пред асистент съдията.

В 42-та минута Ботев имаха 100% положение, което обаче не бе оползотворено от Александър Дайов, пропускайки от три метра да изравни очи в очи с вратаря на домакините Димитър Симеонов.

През второто полувреме атаките срещу вратата на Ботев следваха една след друга, но само дузината пропуски лишиха героя от комфортна преднина рано-рано в мача.

Най-впечатляващ пропуск направи Йордан Тодоров, който излезе очи в очи срещу вратаря Филип Димитров, стреля покрай него, но вратаря успя да отклони топката с крак и да предотврати втори гол. Капитанът Мартин Костадинов пък направи нещо много красиво, когато при едно центриране засече топката със задна ножица, но топката премина край вратата.

Влезлият като резерва Антонио Михов обаче бе безпогрешен в 75-та минута, когато с топовен изстрел от границата на наказателно поле удвои за 2-0.

В последните минути на мача бързоногият футболист на домакините Йордан Тодоров за три минути пропиля три чисти голови ситуации.

С тази победа отборът на Сливнишки герой е на 4-то място с 27 точки, а този на Ботев (Ихтиман) – на 9-то място с 12 точки.