Служебни министри неприятно изненадани от спрения ОВОС

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков увери, че ще бъде намерено решение за пътното поддържане през зимата въпреки прекратените обществени поръчки.
“Искам да се запозная окончателно с решението на КЗК и после заедно с юристите, с които съм говорил, ние ще вземем решение точно по какъв начин ще можем да гарантираме зимното поддържане и новите конкурси, които следва да бъдат обявени, за ад може да се гарантира поддръжката на пътищата напролет”
В понеделник служебният министър на регионалното развитие ще проведе среща както с пътните фирми, така и с Камарата на архитектите. Целта е да бъдат обсъдени проблемите в сектора и да се подготвят законодателни промени.
Служебните министри на регионалното развитие и на екологията вече търсят решение на спряното строителство на автомагистрала “Струма” при Кресненското дефиле. Иван Шишков каза, че са неприятно изненадани от прекратената процедура по ОВОС.
“Към този момент ние просто сме неприятно изненадани. Оттук нататък – да намерим конкретно решение по въпроса, защото считам, че “Струма” е изключително важно държавно решение и то не може да бъде подхвърлено по този начин, както беше направено. Ще направим всичко възможно да спасим процедурата за “Струма” или да предложим такава, че да може “Струма” да бъде продължена с много ясни параметри и във възможно в най-кратките срокове с най-доброто решение”, заяви Иван Шишков.