Служители на ЮЗДП заловиха двама с незаконни дърва в среднощна акция в ДГС „Земен”

Мобилен екип на Югозападното държавно предприятие е задържал две лица в момент на транспортиране на незаконни дърва за огрев край с. Косача, в района на Държавно горско стопанство-Земен. Нарушението е констатирано при среднощна акция на 16 юли т.г. в 3,55 часа след почти едномесечно наблюдение и проследяване на нарушителите от страна на служителите на ДГС-Земен.

На асфалтов път от гр. Радомир към с. Ковачевци, на разклона за махала Пудева, мобилният екип на ЮЗДП спира за проверка джип „Опел Фронтера” с регистрационен номер ВТ 0837 АК. Автомобилът транспортирал 1,4 пространствени куб. метра дърва за огрев от зимен дъб, без контролна горска марка и без превозен билет. Джипът се управлявал от С.В., придружаван от Г.И.

В 4,15 часа на мястото пристигат дежурни служители от РУ на МВР в Радомир, а малко по-късно и група разследващи полицаи. Задържани и транспортирани до полицейското управление в Радомир са автомобилът, дървесината и един бензиномоторен трион. На нарушителите са съставени актове от инспектори на РДГ-Кюстендил. Снимката е илюстративна.