Слънчево до обяд, след обяд –превалявания

vremeto
В околностите на Кюстендил, снимка на Павел Джунев

В планинските райони валежите ще са придружени с гръмотевици, има условия и за градушки

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В планинските райони ще са придружени с гръмотевици, има условия и за градушки. На изток ще е предимно слънчево, но ветровито.

Ще духа силен вятър от север-североизток. В останалата част от страната ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са от 26°C – 28°C – на места в Западна България, до 32°C – 34°C – в източните райони на Горнотракийската низина.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има интензивни валежи дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°C, на 2000 метра – около 13°C.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, след обяд и силен, вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28°C – 31°C. Температурата на морската вода е 26°C – 27°C. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие ще е 5 бала.