Слънчев петък с температури до 37 градуса

vremeto
Край село Слишовци, Трънско. Снимка на Крум Томов

Днешният ден ще започне със сутрешни температури от 18 до 22 градуса. През деня ще се развива купеста облачност над планините и в Добруджа, като валежи не се очакват. Вятърът ще бъде до умерен от юг-югоизток със скорост до 25 км/ч, следобед временно ще се усили. Максималните температури в населените места от 31 до 35 градуса, в районa на Сандански до 36-37.

Над морето времето ще бъде динамично с повече разкъсана облачност над северното ни крайбрежие. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде от изток- североизток слаб до умерен със скорост до 25 км/ч., по-силно по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 29, 30 градуса. Морската вода е с температура от 25, 26 градуса по северното крайбрежие до 26, 27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие с умерено – височина на вълните до 2,5 метра.

Над планините следобед ще има купеста облачност, повече над Стара планина и над Пирин. Валежи не се очакват. Вятърът по високите части над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 35 км/ч. Максимални температури над 2500м височина – около 13 градуса, а над 1500 м височина – до плюс 21, съобщи Bulgaria ON AIR.

В събота отново ще има повече слънчеви часове и ще се затопля. Късно вечерта срещу неделя ще се заоблачи, с условия за валежи в западните и централните райони. Ще превали и над северното ни Черноморско крайбрежие. От понеделник до края на седмицата летните валежи ще бъдат често явление, а по морето ще има много слънце и топло време.