Смаил Креболиев и Атанас Пашалиев са новите попълнения в отбора на „Банско”

Досегашните футболисти на „Пирин” (Гоце Делчев) Смаил Креболиев и Атанас Пашалиев са картотекирани спешно във футболен клуб „Банско”, съобщи изпълнителният директор Красимир Горанов.

През седмицата старши треньорът на мъжете Георги Галчев готви наличните си футболисти на терена на стадион „Свети Петър”. „За мача в събота на стадион „Бончук” ще подходим много сериозно и отговорно. Независимо че отборът на домакините е в близост до опасната зона, успя да изненада единия от силните отбори в групата – „Вихрен” (Сандански) – като гост, завършвайки 1:1. За Дупница ще пътуваме в деня на срещата с групата футболисти, на които ще разчитаме на успех в този двубой”, сподели Красимир Горанов.

Вероятен състав „Банско”: Абдиков, Сандев, Мунин, Слаев, Дурчов, Златанов, Весков, Ергин, Петков, Креболиев, Пашалиев.

От своя страна пък „Марек” ще хвърли всички сили, за да спечели трите точки при домакинството си на „Банско”.  Както е известно, дупничани се борят със зъби и нокти за всяка една точка в борбата си за оцеляване в Югозападната трета лига. Те започнаха пролетния полусезон по ужасяващ начин, губейки с 0:2 пред своите фенове от съседа в класирането „Чавдар” (Етрополе). След това обаче момчетата на Светослав Георгиев поднесоха малка изненада, спечелвайки точка при гостуването си на един от фаворитите за промоция във Втора лига – „Вихрен” насред Сандански. В момента марекчани се намират на 14-о място с 16 точки.
Все още не е ясно дали треньорския щаб на стадион „Бончук” ще може да разчита на централните бранители Иван Влахов и Антонио Арсов. Двамата защитници лекуват травми и не попаднаха в групата за първите две срещи през пролетта. От сметките отпада и Николай Ганчев, който също е контузен.