(СНИМКИ) Благоевградски автобус с 33-ма пътници се запали в Гърция

Няма пострадали български граждани, увериха от туроператора, организирал екскурзията до южната ни съседка

Български автобус с 33-ма пътници се запали в Гърция, в района на село Крушево. По информация на българското външно министерство няма пострадали. Превозното средство, което е собственост на благоевградска фирма, е напълно унищожено. Инцидентът е станал около 12,00 ч в четвъртък. Засега не е ясно какво е причинило пожара, който е възникнал по време на движение по второкласен път Сидирокастро – Капонофитос, в района на Серес.

На този етап се предполага, че става въпрос за техническа неизправност.
Във Facebook преподавателят по математика в ЮЗУ “Неофит Рилски“ доц. Димитър Ковачев сподели снимки и видео от горящия автобус, тъй като и самият той е пътувал в него. Благодарение на Бог, няма пострадали, категоричен бе доцентът.

От името на туроператора, организирал екскурзията, Татяна Лазарова потвърди пред БТА, че всички пътници са добре, като са успели да напуснат превозното средство преди да се разрази пожарът. “По време на пътуването ни дадоха знак, че има пушек, слязохме от рейса и се отдалечихме”, разказва още Лазарова. Шофьорът на автобуса, както и други шофьори са се опитали да предотвратят пожара.
Огнената стихия се е разразила след като всички пътници са били на безопасно разстояние от превозното средство.

Местни жители са съдействали хората от изгорелия автобус да бъдат извозени до Крушево.

Екскурзията е еднодневна и още днес всички пътници ще се приберат, увери Лазарова в четвъртък следобед. “В момента сме в планински район и досега нямахме обхват, но направихме връзка с превозвача, на когото е автобусът и е изпратен друг, който да ни прибере”, каза още Татяна Лазарова. “Не сме притеснени. Притеснението идва от многото мислене, иначе не сме изживели такъв стрес”, каза още тя.

Снимки – Димитър Ковачев, Vasilis Tsavlidis