„Сокол“ (Самораново) цяла нощ празнува с оркестър равенството с “Германея”

Саморанци направиха огромна крачка към първото място в Регионална група „Рила“

„Сокол“ (Самораново) направи изключително важна крачка към първото място в Регионална футболна група „Рила“. Васил Петров и компания завършиха 0:0 в лютото дерби с „Германея“ в Сапарева баня.
Двубоят бе много оспорван, имайки предвид, че двата тима водят жестока битка за лидерската позиция. Тимът от Самораново води с една точка на сапаревобанци, като равенството напълно устройваше „Сокол“.
Гостите започнаха по-силно двубоя, но след 20-ата минута „Германея“ изравни играта.
В първите минути на второто полувреме в игра влезе и неостаряващият бивш капитан на „Сокол“ Васил Петров. Универсалният играч веднага раздвижи играта на саморанци в средата на терена и няколко пъти с чудесни подавания изведе своите съотборници на стрелкови позиции.
Около 60-ата минута отборът от курортното градче на свой ред имаше няколко чисти положения за гол и дори удари греда. „Сокол“ пък имаше основателни претенции за дузпа, след като при изпълнение на пряк свободен удар топката срещна ръката на играч на домакините. 11-метров наказателен удар обаче така и не бе отсъден.
По време на целия мач прехвърчаха искри, което бе нормално предвид важността и емоцията на мача.
След последния съдийски сигнал „Сокол“ и големият брой фенове, дошли от Самораново, започнаха да празнуват първото място. Те се придвижиха от Сапарева баня към дупнишкото село, натискайки клаксоните си и веейки екипите на отбора от автомобилите си. В центъра на Самораново пък ги чакаше оркестър, специално повикан за празненството. С много усмивки, песни, танци и факли футболистите на „Сокол“ и жителите на Самораново празнуваха добрия резултат през цялата нощ.
Отборът все още не е станал шампион в групата официално, но до края на първенството има два наглед много лесни мача – срещу „Рилец“ (Ресилово) и „Марек 1919“, който играе изцяло с юноши. Поради тази причина в Самораново вече се считат за сигурни първенци.

Димитър ИКОНОМОВ