Социалистите в Дупница снеха политическото доверие от Първан Дангов

Социалистите в Дупница снеха политическото доверие от Първан Дангов. Това се случи по време на инфарктно заседание на пленума на БСП в града. Съгласно устава на Столетницата той няма да може да заема ръководен партиен пост в рамките на 1 година. Дангов няма да присъства и на заседания на пленума на партията. Доверието към него  е снето с почти пълно единодушие от присъстващите на партийния форум. Мотивите на социалистите да предприемат радикалните мерки спрямо своя съпартиец са свързани със серията изяви от страна на Дангов преди и по време на предизборната кампания. Според съпартийците му подобно поведение уронва авторитета на БСП и срива доверието на симпатизантите и избирателите. Сред причините за снемане на доверието са и отправени заплахи за  саморазправа и обиди към членове на партията.  Потърпевши  в различна степен са били съпартийците му Атанас Атанасов и секретаря на партията Иван Георгиев. По време на пленума са били представени и отчети, от които е станало видно, че в продължение на три години кандидатът за народен представител П. Дангов не е заплащал и членския си внос към партията.

От изказванията по време на заседанието е станало видно, че по-голямата част от присъстващите на пленума не желаят повече да продължат да работят с него, както  и че не могат да намерят общ език по отношение на бъдещите политики на партията. Това е принудило Дангов да напусне сам заседанието. На практика може да се каже, че той  отново е извън редиците на общинската организация на БСП в Дупница. Това се случва за втори път, след като през 2011 година БСП не го подкрепи и издигна за нов кметски мандат. Тогава в серия от публични прояви Дангов обвини червените общински съветници, че печелят обществени поръчки и са свързани с управлението на братя Галеви.

По време на последната предизборна кампания за Народно събрание,  Дангов отново отправи поредица от упреци към своите съпартийци, обвинявайки ги в манипулации свързани с номинациите за кандидат депутатската листа, фалшифициране на резултатите от гласуването по места, нерегламентирани договорки с ГЕРБ и др. Той определи местното ръководство на червените  като камък, който спъва партията и трябва да бъде отстранен. От своя страна обидените му съпартийци не могат да приемат политическото му поведение, още повече по време на предизборна кампания.

Общинското ръководство на БСП в Дупница и днес не излезе с официална позиция след проведения пленум. Такава липсваше и след серията от обвинения, които Дангов отправи към него през изтеклите два месеца.