Спартак би с дузпи Левски (Крупник) на стадиона в Склаве

Възпитаниците на Атанас Балкански продължават напред за Купата на АФЛ

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач за Купата на АФЛ в Склаве се срещнаха отборите на местния Спартак и Левски (Крупник). Срещата бе ръководена от Илия Илиев с асистенти Любослав Танев и Мартин Илиев. Делегат беше Страхил Шурков.

Двубоят започна с натиск от страна на домакините. Още в 3-та минута Илиян Сухарев изскочи отляво пред наказателното поле на гостите и вместо да стреля, опита да подаде на Илия Чакалов, но сгреши, защото топката бе засечена навреме от Владимир Благоев. В 13-та минута отново Сухарев тръгна по левия фланг, насочи топката към Илия Чакалов вътре в наказателното поле на гостите, последва шут от движение и вратарят на Левски Алекс Тодоров прояви майсторство и улови кълбото. До края на първата част на срещата опитите на Ивайло Спасов, Антонио Алексов и Краси Самарджиев от отбора на гостите и на Васил Феридаров, Илиян Сухарев и Илия Чакалов за отбелязване на гол се оказаха неуспешни. В 42-ра минута Чакалов бе сменен принудително след като бе контузен, неговото място зае Станислав Цеков.

Втората част на срещата достави истинска наслада на зрителите на стадиона. В 47-ма минута Васил Феридаров след бърза контраатака на домакините успя да простреля вратаря на гостите Алекс Тодоров за 1:0. Футболистите на Левски скочиха като ужилени и тръгнаха да изравняват резултата, като атаките им се провеждаха чрез бързоногия Ивайло Спасов. Именно той в 62-ра минута от фаул, изпълнен в стил Меси, извиси топката над изградената стена от отбора на Спартак и я изпрати в сглобката отляво на Александър Седелчанов за 1:1. Две минути по-късно отново Спасов отне топката от Стойчо Секулов пред наказателното поле на домакините, напредна и стреля, но вратарят Седелчанов бе на висота и укроти кълбото. Атаките на гостите ставаха все повече и по-опасни. Кирил Мечев – с отлични прояви в защитата на Спартак Склаве, изпревари най-добрия нападател на Левски Ивайло Спасов преди да стреля. Веднъж и вратарят на домакините Александър Седелчанов предотврати опасността, като изчисти навреме насочената топка към Спасов. Стойчо Герчев с последни усилия три минути преди края на мача успя да спре навреме устремилия се Ивайло Спасов. Така редовното време на срещата завърши 1:1 и съгласно регламента трябваше да се изпълнят по пет наказателни удара. От бялата точка два пропуска направиха футболистите на гостите, а домакините само един, което бе напълно достатъчно да ликуват с резултат 5:4. По този начин отборът на Спартак Склаве продължава по пътя за Купата на АФЛ.

Този мач се игра на отлично подготвен терен, главната заслуга за това е на президента на клуба и кмет на с. Склаве Павел Пъхлев.
Отборът на домакините бе воден отлично от бившия наставник на Изтребител Ново Делчево, сега на Спартак Склаве, Атанас Балкански. Футболистите на домакините ликуваха – и имаше защо.