Спартак Вн надделя над Струмска слава с 2:1

Спартак победи Струмска слава с 2:1 в мач от втория кръг на Втора лига и излезе на трето място в класирането. Двубоят на стадион “Спартак” се игра без публика заради наказание на варненския тим, предаде. Varnautre. Спартаклии започнаха по-активно, но гостите бяха добре огранизирани в защита и в първите 15 минути не позволиха на домакините да застрашат вратата им. При една от редките контри на Струмска слава техен играч нахлу в пеналта и шутира, но Нисторов бе добре пласиран и изби. В 33-тата минута Спартак откри резултата.

Виктор Митев вдигна на втора греда и Мехмед Сабри се разписа с глава – 1:0. По подобен начин двамата изработиха и втория гол за варненци в Бургас, но тогава завършващият удар на Сабри бе с майсторско воле. Две минути по-късно Сабри пропусна да вкара за втори път. Нападателят изскочи сам срещу вратаря на гостите от Радомир, но шутира в него. В 42-рата минута последва нов пропуск за Спартак. Отново Митев подаде успоредно на голлинията, Сабри се размина и на задна греда Владо Мирчев насочи кълбото към вратата, но пред голлинията защитник изби топката в корнер.

Противно на логиката, в 49-ата минута Струмска слава изравни с гол за учебник, дошъл след показен индивидуален рейд на Борис Иванов. Той взе топката от своята половина, нахлу с нея отляво, избегна шпагат на Луго и после втори шпагат, навлезе в наказателното поле и шутира ниско долу за 1:1.

В 63-тата минута след корнер пред вратата на Спартак и въздушен двубой Румен Сандев от гостите си удари главата с тази на съперник и падна на тревата. Сандев бе откаран с линейка в болница.

Минута след това Спартак отново поведе в резултата. След вдигане от корнер Архан Исуф се извиси и отбеляза с глава – 2:1. Това е втори гол за сезона на защитника. Две минути след това Янчо Андреев изтърва от чиста позиция да реализира трети гол. След неговия прехвърлящ удар вратарят отклони топката с върха на пръстите в корнер.