Спартак отнесе с 4:1 Локо (Дамяница) в Склаве

Ташко СУЛЬОТОВ

Много силно първо полувреме изиграха футболистите на Спартак (Склаве), водени от наставника си Атанас Балкански по време на мача от 11-и кръг за първенството на А областна група Струма срещу именития отбор на Локомотив (Дамяница). До 6-та минута отборът на домакините отбеляза три бързи гола във вратата на гостите.

Първото попадение падна във 2-ра минута от Васил Феридаров, след като бе изведен перфектно от Илия Атанасов. В 5-та минута Илия Сухарев изведе Феридаров пред стража на гостите и головата разлика стана 2:0. Минута по-късно Илиян Атанасов отдясно намери непокрития Васил Феридаров в наказателното поле на Локо и резултатът бе покачен на 3:0. Играта продължи на една врата – тази на тима от Дамяница. В 32-ра минута Кирил Мечев комбинира с В. Феридаров, вратарят на гостите се намеси неудачно, Феридаров отне кълбото и резултатът набъбна на 4:0. До края на полувремето непростими пропуски за отбора на домакините направиха Илия Атанасов и Илия Сухарев.

През втората част на срещата футболистите на Спартак изнесоха много слаба продукция. Това бе добре дошло за отбора на Локомотив (Дамяница), които създадоха няколко голови положения, но не успяха да ги реализират. Единственият гол за гостите бе отбелязан от Венелин Костадинов, който след центриране от ъглов удар отклони топката с глава в собствената си врата за 4:1.
Локомотивци имаха своя шанс на няколко пъти, но отличната намеса на вратаря на Спартак Александър Седелчанов бе причина да не се стигне до отбелязване на гол в тяхната врата.