Спартак (Склаве) победи като гост Перун в Кресна

Отборът на Спартак след победата в Кресна

Ташко СУЛЬОТОВ

В мач от 12-и кръг на ОАГ Струма се срещнаха отборите на Перун (Кресна) и Спартак (Склаве). През първите 15-тина минути по-добре стояха на терена футболистите на домакините, които на два пъти разтресоха гредата зад стража на гостуващия тим. Постепенно играта се поизравни и футболистите на Спартак заиграха в свой стил. В 31-ва минута при образцова контраатака на гостуващия тим, Стойчо Герчев насочи топката към Илиян Сухарев пред наказателното поле на кресненци и той опъна мрежата зад стража им за 0:1. Това попадение се оказа единствено през първата част на двубоя.

През второто полувреме отново гредата помогна за гостите след топовен изстрел на нападател на Перун. Атаките на футболистите на Спартак ставаха все по-опасни. В 76-та минута Илия Атанасов центрира в наказателното поле на домакините и Илиян Сухарев с крак простреля вратаря на Перун за 0:2. В 83-та минута много хубава атака проведоха футболистите на кресненци по левия фланг и след удачно центриране, Благой Ангелов простреля вратаря на гостите за 1:2. Опитите на футболистите на Перун да променят резултата на терена се оказаха безуспешни, защото гостите се бяха подредили добре отзад и много умело задържаха топката на терена, пазейки резултата.

Правеше впечатление, че отбора на Перун разполага с много млади футболисти, които до 1-2 години максимум ще придадат съвсем друг облик на отбора.

„Доволен съм от играта на футболистите, на които гласувах доверие в този мач. Поради контузии и заетост в мача не взеха участие няколко основни футболисти и за мача срещу Перун бях изградил групата от общо 13 състезатели. Победата ни е напълно заслужена. В неделя ще бъдем домакини в дерби мача срещу отбора на Спортист (Падеш), сподели треньорът на Спартак –(Склаве) Атанас Балкански.

„В пореден мач многото пропуснати положения ни костваха победата. До 10-ата минута създадохме 3 много добри ситуации, но бяха пропуснати от нашите нападатели. Гостите поведоха с 0:2, след бързи атаки, а ние върнахме един гол, дело на Благовест Ангелов с глава, след центриране на Иван Атанасов. Като цяло изиграхме много силен мач, като последните 15 минути се играха пред вратата на гостите, но вратарят им Седелчанов спаси опасни положения и не успяхме да изравни. Дебют и силен мач записа полузащитникът Христо Решков, юноша на Вихрен. Благодарим на всички, които ни подкрепиха”, споделиха от ФК Перун (Кресна).