Спецоперация в Самоков! Иззеха боен арсенал и килограм барут от имот в града

При спецоперация криминалисти от Районно управление-Самоков извършили проверка на частен адрес в града. В гаража те открили две ловни карабини и 167 боеприпаси без издадено разрешение за тях. В къщата е открит около един килограм барут, иззет от служители на ГДЖСОБТ. Обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

В хода на проведената вчера спецакция от служители на жандармерията е установен жител на Самоков с издадена европейска заповед за арест. Криминално проявеният и осъждан мъж е задържан за срок до 24 часа с оглед предаване на компетентните органи.

На 7 февруари на територията, обслужвана от ОДМВР-София, се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, ефективно опазване на обществения ред,  осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и спазване на Закона за движение по пътищата. В акцията участваха служители на ОДМВР-София и 11-те районни управления в състава й, екипи на жандармерията и представители на държавните контролни органи.