“Споделена библиотека” – вече и в Дупница

Радостен съм, че чрез инициативата мога да допринеса за възможността още повече читатели да се докоснат и до книгата на големия учен, изследовател и родолюбец проф. Божидар Димитров “Разказ за историята на България”.
Това заяви водачът на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски, след като заедно с кандидатите от листата дариха открита библиотека в Дупница.

Библиотеката, която ще функционира на принципа “Вземи, прочети и върни”, е ситуирана в района на фонтаните на пл. “Свобода”. По-рано кандидатите от ГЕРБ – СДС дариха “споделена библиотека” и в Кюстендил.

“Когато обменяме книги помежду си, обменяме идеи”, каза Даниел Александров. Вторият в листата на ГЕРБ – СДС сподели, че е очаквал в тази кампания да има сблъсък на идеи между партиите, но това не се е случи.
“Ние сме готови за дебат, готови сме да отговаряме на въпросите на хората, защото няма удобни и неудобни въпроси, има само въпроси, които са важни за хората. политиците им дължат отговор. Но нека не се откъсваме от основната тема, а тя е свързана с книгите и образованието. Всяка книга е нов път, по който поемаме. Ще бъда щастлив тази мобилна библиотека да започне своя самостоятелен живот и да обогати живота на хората в Дупница”, сподели Дани Александров.

Кандидатът за народен представител от Сапарева баня Мишел Виячева дари любимия си български роман “Тютюн” на Димитър Димов и няколко класики за по-малките читатели в Дупница. “Любовта към хубавата книга трябва да се възпитава в най-ранна детска възраст. Затова споделям в откритата бибилиотека книгите, които съм чела като дете, променили са по някакъв начин светогледа ми и са ми станали любими”, коментира Мишел Виячева.

Сред първите, които дариха книги в откритата библиотека в Дупница бяха зам.-кметът Крум Милев и общинският съветник Георги Наумов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!