Спокойни родители и щастливи деца на първия учебен ден в дупнишкото ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

Евгения Давидкова е новата класна ръководителка на обижданите от преподавателката Анета Колева ученици

Обстановката вече е хармонична и малчуганите ще ходят с радост на училище, споделиха родителите на 2-ри „а” клас

С радост и усмивки започна първият учебен ден в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Дупница. По-големите ученици пяха и рецитираха стихотворения по време на празничната програма за първолаците, учениците от пети клас и родителите. На откриването присъства и зам.-кметът Крум Милев.
Директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Райко Ангелов поздрави първолаците за първия им учебен ден и ги приветства в ръководеното от него учебно заведение.
Той похвали и петокласниците за отличните резултати на външното оценяване в 4-ти клас, които определи като блестящи.


„На всички родители, изпълнени с надежди, казвам им, че те ще се изпълнят и сбъднат. Това обаче ще се случи само и единствено, ако и вие ни помагате. Просто не можем да градим каквото и да било без подкрепата на семейството. С ваша помощ ще постигнем всичко. Щастлива и успешна нова учебна година!“, обърна се към присъстващите Райко Ангелов.
Час по-късно в двора на училището започнаха да се събират децата от другите класове. Съучениците се радваха да се видят един с друг и бързаха да си разкажат как е минала лятната ваканция. Малко след това те зарадваха своите класни ръководители с големи букети и влязоха през друг вход на сградата, за да няма струпване. Родители и учители изразиха надеждата си, че новата учебна година ще бъде присъствена и няма да се налага преминаването към онлайн обучение. По всеобщото мнение обучението в клас е много по-ползотворно за децата и самите те също желаят да са в класните стаи.


Далеч по-спокойни бяха родителите на втори „а“ клас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Причината за това е, че техните деца вече имат нов класен ръководител. Припомняме, че през месец май излязоха записи на предишния класен ръководител Анета Колева, в които тя се обръща с обидни думи към децата, които тогава бяха в първи клас. Тогава се проведе експертен съвет, на който присъстваха от училищното ръководство, представители на Агенцията за закрила на детето и отдел „Образование“ към община Дупница. Бе взето решение Анета Колева вече да не е част от учителския колектив, а от новата учебна година децата да имат нов класен ръководител. Това е Евгения Давидкова, която посрещна с много усмивки и добро настроение новите си възпитаници. Учениците видимо много й се радваха, а родителите споделиха, че обстановката вече е много по-спокойна и децата им вече ще ходят с радост на училище. Друг млад педагог – Гергана Василева, пък ще бъде с децата в занималнята след края на учебните часове.
В ОУ „Св. Климент Охридски“ също започнаха първия учебен ден със специално подготвена програма. Новата директорка Юлиана Борисова приветства учениците и им пожела много здраве и успехи.
Децата от първи клас пък минаха през специално направени венци, преди да влязат в школото. На чиновете в класната им стая ги чакаха учебници и подаръци, осигурени от община Дупница и Ротаракт.

Димитър ИКОНОМОВ