Според зодията: Какво цвете да подарите на 8-ми март

На 8 март традиционно почитаме любимите жени в живота ни – нашите майки, баби, сестри и приятелки. Празникът от десетилетия е здраво обвързан и с цветята. Но изборът, който ни предлага плахо идващата пролет, а и всички цветари, може да бъде доста объркващ.

Точно поради тази причина всяко цвете трябва да се избира с необходимото внимание, пише iwoman.bg. Ако все още се чудите с какво да зарадвате своите любими жени, доверете се на нашия цветен „списък”, съобразен с всеки зодиакален знак.

Овен

Този знак се управлява от Марс, което обяснява и неговата необикновена сила. Тъй като представителките на тази зодия са огнени жени, те биха се зарадвали на всички цветя, обагрени в червената гама – лалета, азалии, рози.

Телец

Практичните Телци освен с апетита си, са известни и с вътрешното си чувство за романтика. Ако подарявате цвете на дама, родена под този зодиакален знак, то нека то бъде по-нежно и чувствено – лилиум или кала.

Близнаци

В случай, че вашата обичана жена е родена под знака на Близнаците, със сигурност сте наясно колко необикновена, енергична и комуникативна е тя. Ето защо „традиционните” цветя определено не са ѝ по вкуса. Тя ще се зарадва на екзотичните растения като антуриум или стрелиция.

Рак

Нежните Раци са много сантиментални и чувствителни, а повече от всичко държат на семейството си. Те имат нужда от растения, които не се натрапват, а създават хармония. Такива са момините сълзи, фрезиите и ароматните зюмбюли.

Лъв

Една истинска Лъвица обича да попада под светлините на прожекторите и да се чувства единствена, обичана и неповторима. За нея цветята не са от огромно значение, стига да са подбрани с внимание и оформени в пищен букет.

Дева

Тъй като са здраво стъпили на земята, Девите не биха се впечатлили от помпозни и скъпи букети – за тях това е излишно пилеене на средства. За сметка на това, много биха се зарадвали на някое стайно растение, което ще ги радва и занапред.

Везни

Везните са истински ценители на изкуството във всичките му форми. Естети по душа, те не се интересуват от материалната страна на нещата, а от крайния резултат. Постарайте се да включите разнообразни и свежи цветя в букета.

Скорпион

Те са доста критични личности като цяло, но вие със сигурност вече знаете това. За да разтопите леденото им сърце, заложете на нещо изискано и рядко срещано – например орхидея.

Стрелец

Безумно активни и винаги в движение – такава е природата на Стрелците. За да ги зарадвате с цвете, трябва да им подарите нещо, което да е в унисон с тяхната природа, тоест никакви саксийни растения. Те биха се зарадвали на свежите нарциси, ароматните зюмбюли и свежите дендробиуми.

Козирог

Упоритите Козирози се отличават със завидно постоянство и упорство. Те ценят стабилността и предизвикателствата, което превръща трудното за отглеждане дърво Бонсай в идеален подарък за тях!

Водолей

Водолеят е творчески развита личност, но същевременно и адски спокойна. Те биха се зарадвали на „хармонични” цветя, издържани в бялата или светло розовата гама – лалета, рози, калии, лилиуми.

Риби

Рибите обичат да пътуват до техните си измислени светове – колкото по-малко са „на земята”, толкова по-добре за тях. Помогнете им да се откъснат от действителността с красиви и ароматни цветя.