Спортен клуб стартира ремонт в полза на хората с увреждания в Перник

Спортен клуб „Калоян – Ладимекс“ в Перник стартира изпълнението на Проект „Пълноценна социална интеграция на хора с увреждания чрез адаптираща физическа активност и спорт“, финансиран от Агенцията за хората с увреждания.

Проектът е за осигуряване на достъпна среда и адаптиране на културни, исторически и спортни обекти и следва да бъде завършен в края на месец октомври.

Чрез гарантирането на равен достъп на всички лица до базата на СК „Калоян-Ладимекс“ и създаването на подходящи условия в комплекса за лица със затруднения в пространственото си придвижване, се цели увеличаване броя и обхвата на лицата с увреждания, които биха могли да се възползват от позитивите на Адаптиращата физическа активност и спорт във всичките и разновидности.

СК „Калоян-Ладимекс“ вече повече от 10 години трайно и устойчиво работи с деца и младежи с увреждания. Чрез своята дейност през годините, спортният клуб е доказал, че физическата активност в контролирана среда и при наличие на специфични треньорски умения може да улесни социалното включване, интеграцията и осмислянето на концепцията за равни възможности от хората с увреждания.