Спортен празник в Самоков набира средства за лечението на Георги Георгиев

Проведе се и благотворителна фолклорна вечер

В Самоков на площад „Захарий Зограф“ се проведе благотворителен спортен празник. Събитието бе организирано от Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Ти си доброто“ и Национално движение (НД) „Бащино огнище“.Двете организации набират средства за Георги Георгиев от самоковското село Мала Църква, който се нуждае от 44 хиляди лева за лечение от туморна формация на мозъка.

„Спортното събитие е продължение на снощната фолклорна вечер, чиято основна цел е да привлечем и децата към нашата кауза. Състезават се ученици от осем училища в града. Вярваме, че по този начин възпитаваме в децата съпричастност и човещина“, каза пред БТА Мария Шейнова от СНЦ „Ти си доброто“.

Спортният празник събра деца от различни възрасти. Те преминаха през няколко спортни дисциплини като бягане, скачане на въже и носене на пинг-понг топчета през обособено трасе, имаха възможност и да се включат в демонстрация по спортно ориентиране. Децата бяха класирани според възрастовите си групи. На първо място във възрастовата група от 1-ви до 4-ти клас се класира Емил Ахчийски, от прогимназиалния етап първенец стана Владимир Иванов, а първото място от гимназиален етап бе за Николай Зеленков от Спортно училище „Никола Велчев“. „Радваме се, че отново се мобилизирахме, за да помогнем на нашия съгражданин Георги Георгиев. Надяваме се да съберем нужните средства“, каза пред БТА кметът на село Бели Искър Благовест Бичаков, който също е от НД „Бащино огнище“ и добродетел в каузата.

„Ние се радваме, че се включихме в спортния празник. Игрите много ни харесаха и много се забавлявахме“, каза шестокласничката Виктория Стойкова.Кутии за дарения бяха сложени около спортното трасе на центъра. Събитието завърши с награди за участниците и купи за първите трима във всяка възрастова група.

Часове по-рано благотворителна вечер за лечението на  Георги Георгиев се състоя в ресторант “Бистрица”. Във фолклорната програма взеха участие танцови ансамбли от община Самоков, както и певци от страната.На събитието присъстваха кметът на община Самоков Владимир Георгиев, общественици и дарители.