Спортист (Падеш) победи с 4:2 Огражден в Първомай

Ташко СУЛЬОТОВ
В един двуостър мач отборът на Спортист (Падеш) успя да грабне победата от домакините Огражден 1955 (Първомай).
Първото полувреме започна с гол от съблекалнята за Падеш след перфектна контраатака и извеждащ пас на Д.Цолев към К.Грозданов за 1:0. След това последваха няколко пропуска пред вратата на Първомай. Към средата на полувремето домакините се активизираха и създадоха няколко положения за гол, отразени с вещина от вратаря на гостите К.Николов (най-добрият на терена в този мач). След груба грешка в тяхната защита, футболистите на “Огражден” изравниха за 1:1.
Второто полувреме започна с натиск на гостите от Падеш и резултатът не закъсня с гол на Ф.Пачавуров за 2:1. В 65 -та минута К.Грозданов върна жеста на Д.Цолев, като му подаде хубав пас и той с премерен удар вкара за 3:1.Към края на мача домакините вкараха за 3:2 , а в следващата атака С.Боздански се разписа за 4:2 в полза на Падеш.
През целия мач Д.Петков-Макето умело дирижираше играта в средата на терена, активно подпомаган от К.Домозетски.
„Благодарим на домакините от Първомай за коректното и спортсменско поведение и им пожелаваме бъдещи успехи”, споделиха от управата на гостите. „Хубав мач с много възможности за гол и пред двете врати. Гостите от Падеш показаха по-голяма концентрация в завършващия удар и си тръгнаха с трите точки. Иван Цветков вкара двата гола за Първомай след асистенции на Стефан Назъров и Антонио Липийски”, споделиха от управата на ФК Огражден 1955.