„Спортист” (Падеш) превзе върха след победа над Долна Градешница

Мачът между отборите на „Спортист” и „Градешница” от Долна Градешница се игра на отлично подготвения терен в Падеш. Срещата бе от 15-ия кръг за първенството на областна група „Струма-1”. Този мач бе по-специален за футболистите на домакините, които до момента имат допусната само една загуба от началото на първенството, и то именно от отбора на гостуващия тим, побеждавайки ги като домакини през есента. Точно това бе причината четата на Кирил Цацов да се мобилизира още повече. Отборът разиграваше много интересни атаки по всички части на терена и това му донесе поредната победа.

В 36-ата минута Мартин Марчев открадна топката от защитата на гостите, която я бе изнесла неправилно, напредна и простреля вратаря на „Градешница” за 1:0. Последва отпускане в редиците на отбора на домакините и се стигна до изравняване на резултата след образцова атака по левия фланг на гостуващия тим за 1:1. Втория гол в срещата за домакините отбеляза Благовест Стоицов, след като Мартин Марчев проби по левия фланг защитата на гостите, последва центриране и Стоицов не сгреши за 2:1. В 44-тата минута 17-годишният Денис Петкашев от 20 метра със страхотен шут изпрати кълбото в горния ляв ъгъл зад стража на гостите за 3:1. В самия край на първата част на срещата след самостоятелен рейд отдясно на Мартин Марчев последва фронтална самостоятелна акция, като преодоля изпречилите му се футболисти, включително и вратаря на гостите, и резултатът стана 4:1.

След почивката старши треньорът на домакините Кирил Цацов даде шанс на млади състезатели, като четирима от тях заеха местата на батковците, за да трупат игрови опит. Това бе добре дошло за футболистите на „Градешница” и Симеон Милчев бе изведен отдясно срещу вратаря на домакините и отбеляза много красиво попадение за 4:2.

„Давам средна оценка за играта на моите възпитаници. Доволен съм от резултата, но не и от това, което футболистите сътвориха на терена. Отлично съдийство на Драган Стойков-Пикси. Този мач имаше заряд сред нашите футболисти заради претърпяната загуба именно гостувайки в Долна Градешница през есента. Следващият ни мач ще бъде срещу отбора на „Спортист” (Струма)”, сподели Кирил Цацов – старши треньор на „Спортист” (Падеш).

С тази победа футболистите на „Спортист” (Падеш) са едноличен лидер в таблицата на областна група „Струма-1”.

Ташко СУЛЬОТОВ