Спортист №1 на Дупница 2018 Добри Радев с пореден златен медал

Добри е вдигнал победоносно ръка след успеха си.
  • Дупничанинът се готви за битка срещу гърка Пашалис Гадицакис-Дивия за Балканския пояс

  •  Ангел Чорбаджийски от СК „Патриот” също стана шампион, Мартин Миладинов, Ивайло Атанасов и Иван Костадинов с бронзови медали

Дупнишките кикбоксьори за пореден път се представиха по чудесен начин и донесоха още отличия в богатата витрина на СК „Патриот” след успехите си на купа „Свиленград”.
Доброслав Радев отново показа защо е един от най-добрите и талантливи бойци в България и спечели златния медал по безапелационен начин. Той прегази всичките си съперници в категория до 71 кг по пътя към поредната си титла. На финала Добри не остави никакви шансове на Момчил Маричев от столичния клуб „Мусаши”.

Треньорът Красимир Сулев и президентът на СК „Патриот” Кирил Чакъров

Ангел Чорбаджийски също стана първи в своята категория и заслужено стъпи на най-високата от почетните стълбички.
Дупничаните Мартин Миладинов, Ивайло Атанасов и Иван Костадинов пък успяха да спечелят бронзовите медали в отделните категории, в които участваха.
Всичко това донесе и третото място на СК „Патриот” в отборното класиране, за което дупнишкият клуб получи специална купа.
Първият турнир по кикбокс за купа „Свиленград” се проведе в спортната зала в града. Над 120 бойци от България и Гърция се състезаваха в стиловете лоукик, киклайт контакт и лайт контакт. Състезанието е част от календара на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO – най-голямата асоциация на аматьорски организации по кикбокс в света.
На Добри Радев пък му предстои и поредното голямо предизвикателство в  професионалната кариера. Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година ще изправи срещу гърка Пашалис Гадицакис в категория до 75 кг, известен с прякора си Дивия, в двубой за Балканската титла на „Про Файт”. Бъдещият съперник на дупничанина е възпитаник на боен клуб „Лариса” и е известен с агресивния си стил на игра. На професионалния ринг Дивия има актив от 7 победи, от които 2 са с нокаут, както и 2 загуби. От своя страна Добри има 4 победи на професионалния ринг, 2 с нокаут и нито едно поражение. Двубоят ще се състои на 6 юли в Козлодуй.

Постерът за битката срещу гърка

„Започнах да участвам в подобни турнири от 2013 година и все още нямам загуба. Радвам се, че победих на купа „Свиленград” и добавих поредна титла към успехите си. Всичко премина добре и не срещнах особени затруднения. Бях на по-високо ниво от останалите, които не успяха да ми се противопоставят. Важното за мен е, че успях да си сверя часовника с конкурентите от страната. Сега вече всичките ми мисли са насочени към битката с гърка за Балканския пояс, който трябва да защитавам. Ще бъде много по-различен и тежък мач срещу силен противник. Подготвям се за този двубой и се надявам да стане хубав бой, след който да защитя титлата си от „Про Файт”, каза пред „Вяра” Доброслав Радев.