Спортист №1 на Кюстендил Милослав Методиев гони медал и квота за Олимпиадата в Токио 2020

  • Най-добрият състезател на кюстендилската школа заминава за Световно първенство по борба в Казахстан

 

 

Борецът на клуб “Васил и Георги Илиеви” Милослав Методиев ще бъде част от националния ни тим, който ще представя страната ни на започващото на 14 септември Световно първенство в Казахстан. Избраниците на Армен Назарян са вече там за заключителния си лагер. Сборът на българските борци е в столицата Нур-Султан, където ще бъдат и схватките от Мондиала. Шампионатът е първа олимпийска квалификация за игрите Токио 2020.

Спортист №1 на Кюстендил за 2018 година Милослав Методиев замина с амбицията този път да не пропусне олимпийския пропуск, както стана преди 3 години. Тогава той остана само на една победа от квота за ОИ в Рио. Методиев достигна до малкия финал на категория до 130 кг, но отстъпи пред узбека Муминджон Абдулаев с 0:4 на квалификационния турнир в Улан Батор, Монголия, а само първите 3-ма в категория взимаха визи за игрите. Бобовдолецът ще излезе на тепиха отново при най-тежките в кат. 130 кг.

Националите по борба, Милослав крайният вляво

“Първите шест от всяка категория взимат олимпийска квота. Милослав има своя шанс. Разбира се, много е важен жребият и самият той как ще подходи към всяка една схватка. Надявам се, че ще си направи чудесен подарък за 27-ия си рожден ден, който е на 16 септември. Той заслужава да бъде част от Олимпиадата в Токио и всички от клуба му стискаме палци”, коментира старши треньорът на кюстендилския клуб Валери Райчев. Методиев, освен да вземе олимпийска квота, ще гони и отличие.

Сред избраниците на старши треньорът Армен Назаря и неговите помощници Бисер Георгиев и Илиян Георгиев са още: 60 кг Иво Ангелов – “Миньор” (Перник); 63 кг Румен Савчев – “Ботев-93” (Враца); 67 кг Дейвид Димитров – “Слава” (Монтана); 72 кг Айк Мнацаканян – “Миньор” (Перник); 77 кг Даниел Александров – “Миньор” (Перник); 87 кг Тарек Абделслам – “Миньор” (Перник), и 97 кг Кирил Милов – “Ботев-93” (Враца).