Спортната общественост в Дупница застана зад листата на коалиция ГЕРБ-СДС в област Кюстендил

Спортните клубове в Дупница изразиха своята подкрепа към кандидатите за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ – СДС. На среща пред спортната зала в града спортисти, деятели и някои от най-запалените фенове дойдоха, за да засвидетелстват своята силна подкрепа към кандидат-депутатската листа. Председателят на Спортен клуб по тенис на маса „Марек-Дигеста“ Любомир Ганчев, треньорът по борба Виктор Бонев, волейболният треньор Радослав Асенов и един от най-известните дупнишки футболисти Анжело Кючуков бяха само част от присъстващите спортисти, които уважиха поканата за среща.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендилска област Христо Терзийски остана впечатлен от подкрепата, която спортистите и феновете в града оказват на кандидатите за депутати. „Благодаря на всички спортни деятели, че откликнаха на нашата покана. Явно тук спортната връзка е много силна. Радвам се, когато отида някъде и видя такава спортна зала и тя да е пълна с млади хора и деца, които тренират и спортуват. За нас това е основното – да заложим на млади хора и на енергията, и възможностите, които дава Европа. Еврокомисар Мария Габриел ни показа колко възможности има за европейско финансиране, когато управляват отговорни и компетентни хора, като правителството на ГЕРБ. Затова се надявам да ни подкрепите на 4-ти април“, обърна се към спортните деятели в Дупница водачът на листата Христо Терзийски.

Кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС и един от най-добрите български борци Даниел Александров подчерта многото успехи на дупнишките спортисти, които са прославили града не само у нас, а и по целия свят.
„Благодаря на всички за подкрепата, защото без вас всичко това не може да се получи. Вчера имахме среща с еврокомисаря Мария Габриел, която ни обясни повече за програмата „Еразъм +“. Тя е точно за това – спортните клубове и федерациите да си помагат и да работят заедно. Има много отпуснати средства, чрез които можем да отидем в други държави и да обменяме опит. Не забравяйте да подкрепите отбора ни на 4-ти април. Може спортът ми да е индивидуален, но съм се научил да работя в колектив. Мисля, че точно това ще ни помага занапред. Благодаря ви, че правите всичко за града ни и той има успехи както на местно, така и на европейско, и световно ниво. Тези неща не се правят от днес за утре, знам го от личния си опит като спортист. Така че стъпало по стъпало ще се подобряваме и ще се справим с всичко“, категоричен бе Даниел Александров.

Д-р Александър Паризов акцентира върху здравата връзка между здравето и спорта. Той допълни, че освен тях, за всяко българско дете е изключително важно да получи възможно най-доброто образование.
„Здравето и спортът вървят ръка за ръка. Вървят заедно с образованието. Така че колкото сме по-образовани и дадем на децата ни възможно най-доброто образование, толкова повече можем да модернизираме и технологиите да са ни в помощ. Много неща се направиха в града, като тази Спортна зала, която струва милиони. Дани Александров също има визия какво да се случи със стадиона, с подкрепата на кмета и централната власт. Ще чакаме да ни подкрепите на 4-ти април, за да може на 5-ти април да започнем работа и всичко това, което е поставено като цел и задачи от вас и от местното ръководство, да бъде изпълнено“, каза д-р Александър Паризов.

Мишел Виячева изрази своята радост от факта, че на срещата са дошли млади хора, които приемат спорта като начин на живот.
„Като млад човек и бивш спортист много се радвам, че на срещата дойдоха млади хора. Те искат да спортуват и да се забавляват и се надявам, че това ще продължи. Спортът е свързан със здравето, както каза и д-р Паризов. Това трябва да се стимулира и да продължим да работим за него“, добави Мишел Виячева.

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев пък припомни, че красивата нова спортна зала на града е факт, благодарение на правителството на ГЕРБ и кабинета на Борисов. „Знам, че в нашия град има принцип – тук втори номер няма. Уважаваме само шампиона. Затова този отбор е пред вас, защото това е шампионски отбор. Молбата ми е да помните на 4-ти април, че тази зала и всичко, което се случва, е в резултат на помощ от това правителство и този кабинет. Пред вас е министъра на вътрешните работи. Г-н Терзийски е водач на листа. Да, той е от Кюстендил, но това е едно уважение към областта. Вие, спортистите, знаете, че когато имаш за водач на отбора доказан лидер, се играе по-лесно. А в този отбор, освен г-н Терзийски и Дани Александров, е и д-р Александър Паризов. Това е наш съгражданин с дългогодишна практика и достоен наш представител в листите на ГЕРБ – СДС, както и
Мишел Виячева – едно хубаво и младо момиче от Сапарева баня. Тоест, има една симбиоза между опит, младост, хъс и експертност. Присъстващите тук знаят от личен опит, че нищо не пада даром. Талантът е даденост, но резултатът идва след много усилия и труд. Сега този отбор има нужда от помощ. За да има в последствие за всички нас полза от това нещо, ние трябва да бъдем адекватни на 4-ти април. Ние нямаме нужда от втори мач и допълнителни срещи. Бием и продължаваме“, заяви кметът инж. Методи Чимев, използвайки спортна метафора.

Цялата подкрепа от спортната общественост в Дупница беше обобщена от управителя на Спортната зала в града Васил Панчев. „Спортните клубове в Дупница сме благодарни за това, което инж. Методи Чимев вече толкова години прави за нас и първи го предложихме за нов мандат преди последните местни избори. На нас, спортистите, може да се вярва категорично и отстояваме това, което казваме. Моля всички приятели, близки и колеги да излязат и да гласуват с номер 28, за да продължим това, което сме започнали“, каза Васил Панчев.

От името на спорните клубове той подари на Даниел Александров икона на закрилника на Дупница – Свети Иван Рилски. След това известният борец отдели време за десетките младежи, трениращи неговия спорт, които бяха дошли на срещата, за да се снимат и вземат автограф от своя идол.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!