Спортният елит в Дупница отбеляза 4 години от откриването на новата спортна зала в града

  • Новите стари кметове на Дупница и Сапарева баня инж. Методи Чимев и Калин Гелев уважиха тържеството

Спортният елит на Дупница отбеляза 4 години от откриването на новата Спортна зала в града. На тържеството присъстваха президентът и главен треньор на СК „Патриот” Кирил Чакъров, председателят на СКТМ „Марек-Дигеста” Любомир Ганчев, главният треньор на СК „Гладиатор” Христо Михалчев, наставникът по борба Виктор Бонев, волейболният специалист Христо Райчев и други представители на дупнишките клубове. „Благодарение на тази красива нова зала проведохме две галавечери по кикбокс, а на 30 ноември предстои и трето поредно шоу.

Нямаше как това да се получи в старата зала. Там нямаше условия за грандиозните битки, които проведохме в последните две години. Гостите на града ни са впечатлени от това съоръжение. Ще ви дам пример, който е достатъчно красноречив. Преди време се налагаше да звъня на чуждестранни състезатели, за да дойдат в Дупница. След като видяха с каква зала разполагаме, вече само те ме търсят и изявяват желание да се състезават тук. Говорим за спортисти от Сърбия, Северна Македония, Гърция и Хърватия, където също имат много хубави спортни зали, но са останали много доволни от нашите условия. Кметът ни е спортен човек и благодарение на него тази зала е факт. Дано в нея бъдат спечелени още много златни медали и дупничани да изживеят щастливи мигове”, каза пред „Вяра” Кирил Чакъров.
Един от спортните доайени в града Любомир Ганчев също изтъкна колко голяма придобивка е зала Спортна.


„Старата спортна зала на Дупница имаше своите история и традиции, но условията, които предлага новата, са несравними. Новото съоръжение разполага с много качествено осветление и отопление, както и с цели 1500 места. Държа да подчертая, че през двата си мандата досега инж. Методи Чимев по никакъв начин не е възпрепятствал провеждането на национални първенства в най-различни спортове. Напротив – градоначалникът винаги ни е помагал по всевъзможни начини. Предприехме и като ангажимент към всички спортни клубове и дупничани през третия му мандат да надградим още повече и да разширим списъка с провеждани национални състезания в нашата зала”, коментира председателят на СКТМ „Марек-Дигеста” Любомир Ганчев.

Празничното събитие бе уважено и от новия стар кмет инж. Методи Чимев, и от градоначалника на Сапарева баня Калин Гелев. С коктейл и торта по повода присъстващите пожелаха в Спортната зала да бъдат спечелени още много шампионски титли в различните дисциплини.