Срещу 86 821 лв. общината продава дела си в бившия хлебозавод в Бобов дол

Община Бобов дол прави следваща стъпка към продажбата на дела си в „Разметаница“ ООД на съдружника си „Булбред“ ЕООД. С докладна записка кметът Елза Величкова предлага Общинският съвет (ОбС) да одобри пазарната оценка на имуществото на търговското дружество „Разметаница“  и на дела на общината в него. Иска се и съгласието на съветниците за продажба на дружествения дял на общината от „Разметаница“ ООД. Пазарната оценка, изготвена от лицензиран оценител, е 248 060 лв., а размерът на дружествения дял на общината – 86 821 лв., определен съобразно участието. Това е действителната стойност, която следва да е продажна цена на дружествения дял на община Бобов дол при сключването на договор за продажба, пише в предложението. ОбС ще вземе решение по докладната на заседанието си на 29 април.

Предложението е свързано с инвестиционно намерение. Както писахме, столична фирма иска да произвежда високотехнологични горелки в бившия хлебозавод в Бобов дол. Сградата е собственост на „Разметаница“ ООД с капитал 50 000 лв., като „Булбред“ притежава 65%, а община Бобов дол – 35% от капитала.

Припомняме още, че пазарната оценка на имуществото на „Разметаница“ бе изготвена след решение на общинските съветници от февруари. То е свързано с искане на „Булбред“ за закупуване на дружествения дял на общината.

Юлияна КОЛЧАКОВА