Станислав Владимиров се закле и обеща да работи без договорки в офиси и кабинети

  • Новият градоначалник ще работи с двама заместник-кметове

  • Лидерът на ВМРО оглави Общинския съвет в Перник

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров се закле на тържествено заседание на Общинския съвет. Той обеща да оправдае очакванията на перничани за един по-различен път за развитие на общината и да заслужи даденото му доверие.
“Перничани се надяват на повече откритост, искреност, ефективност, по-силна икономика, по-добър трудов пазар в общината, което ще ни даде огромни възможности и перспективи”, заяви Владимиров. Той посочи, че е поел ангажимент да направи администрацията по-ефективна, по-прозрачна и по-достъпна и още с първите си назначения ще даде този сигнал към перничани. Владимиров посочи, че ще работи само с двама заместник-кметове. Досега те бяха четирима.


Новият кмет заяви, че ще подаде ръка на всеки общински съветник, независимо от политическите пристрастия, и очаква всички добри предложения на кметската администрация да бъдат подкрепени от местния законодателен орган. Няма да се договарям в кабинети и офиси, когато това не е пред очите на перничани, категоричен бе Владимиров. Той обеща повече достъпност и информираност на гражданите относно изразходването на публични средства и ефективността на работата на администрацията.
Станислав Владимиров изрази убеденост, че този Общински съвет и този мандат ще бъде най-добрият, който Перник е имал.
В Общинския съвет в Перник влизат 37 общински съветници от девет политически групи. От мястото си на съветник се отказаха досегашният кмет Вяра Церовска и световният и европейски шампион (2013 г.) по борба Иво Ангелов.
Станислав Владимиров официално получи ключа на Перник, връчен му от временно изпълняващия длъжността кмет Севделина Ковачева.

Областният лидер на ВМРО Димитър Колев пък бе избран за председател на Общинския съвет в Перник след проведено тайно гласуване. Колев е бивш областен управител при правителството на Симеон Сакскобургготски и бивш депутат от РЗС.
Той ще ръководи 37-членен Общински съвет, в който ГЕРБ и БСП имат равен брой – по деветима съветници, ВМРО- БНД седем, БДЦ – петима, АБВ и Български съюз “Радкали” – по двама, по един – местната коалиция “Единна народна партия” и коалициите “Алтернативата на гражданите” и “Демократична България-обединение”.