Станислав Владимиров с категорична победа в класацията „Кмет на годината“

Градоначалникът на Перник за втори път печели отличието

За втори път градоначалникът на Перник Станислав Владимиров бе отличен с високия приз “Кмет на годината” в категория „Голяма община“. Първия път безапелационно печели битката през 2020 година. През 2021 година взима приза “Кмет на гражданите”. По този начин се превръща в единствения управник, удостояван ежегодно с подобни отличия в рамките на своя мандат. На второ място се класира кметът на община Ямбол Валентин Ревански, а на трето – градоначалникът на Бургас Димитър Николов.
В категорията „Малка община“ първи е кметът на Мъглиж Душо Гавазов, а в „Средна община“ – управникът на Сандански Атанас Стоянов.
Конкурсът “Кмет на годината” е инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Организатор на събитието е сайтът Kmeta.bg.
През цялото време на гласуването Владимиров беше със сериозна преднина пред съперниците си. Преди няколко дни той самият заяви, че ежедневната връзка с неговите съграждани, включително и през конкурса “Кмет на годината” е изключително важна. Подкрепата на перничани и дори и критиката на някои от тях, му дава стимул и увереност да продължава напред.
На 4 октомври на официална церемония, наградите на отличените в конкурса ще бъдат връчени от президента Румен Радев.
Кметът на Перник зае завидни позиции и в останалите категории в конкурса, като например второ място в „Кмет на гражданите“ и „Смарт сити“, „Градска среда“, както и трето място в „Зелена община“.