Стартира приватизация на бившия тютюнев склад в Дупница, ОбС остави управителя на „Дупницатранс“ Георги Зарев с 800 лв. заплата

Димитър Крекманов почерпи колегите си в ОбС за имен ден

ОбС почти единодушно подкрепи откриването на процедура по приватизация на бившия тютюнев склад в Дупница на една от най-кратките сесии през последните години в града.

Георги Георгиев от името на ОДБ направи предложение за отлагане увеличението на заплатата на управителя на „Дупницатранс“.

Бившият кмет арх. Асен Пилев заяви пред съветниците и гостите в залата, че становището на комисията по ТСУ, която той оглавява, е положително.

Арх. Асен Пилев поясни какво е становището на комисията по ТСУ относно бившия тютюнев склад.

Както вече „Вяра“ писа, към бившето предприятие „Тютюнева промишленост“ има сериозен инвеститорски интерес. Търговското дружество, което иска да възроди тази промишленост в Дупница, ще открие поне 20 работни места, които през следващите три години могат да станат 50. Именно това бе и най-важната точка от дневния ред на сесията и общинските съветници я одобриха.

Преди началото на сесията пък съветникът от ГЕРБ Димитър Крекманов почерпи всички общински съветници, които му пожелаха много здраве и успехи, по повод имения му ден.
На сесията на Общинския съвет също така бе решено, че управителят на общинската транспортна фирма „Дупницатранс“ Георги Зарев ще остане със заплата от 800 лева за неопределено време. Общинският съвет отложи поисканото увеличение за някое от следващите си заседания. Предложението за отлагане направи Георги Георгиев от името на ОДБ. По думите му дружеството е ново и той не е сигурен, че месечното възнаграждение на управителя трябва да бъде увеличено.
Местният парламент подкрепи и отпускането на безлихвен заем до 20 000 лева, с които транспортната фирма да ремонтира автогарата в Дупница. Предвижда се да бъде изграден санитарен възел, обособяване на навеси за пристигащи и заминаващи автобуси. Трябва да бъде извършен ремонт и в съществуващите помещения, изграждане на видеонаблюдение и контрол на достъпа. След ремонтните дейности, които трябва да се извършат в срок от 2 месеца, дупнишката автогара би трябвало да получи категоризация. След като тя бъде получена, дължимите такси според общинската наредба ще бъдат заплащани към дружеството.
Общинските съветници одобриха и опрощаването на заемите, които въпросното дружество дължи на община Дупница за една година. Те възлизат на 1600 лева месечно.