Стефан Апостолов от Симитли абсолютен рекордьор по преференции в Пиринско

Стефан Апостолов

33-годишният Стефан Апостолов от Симитли отново събра рекорден преференциален вот на извънредните избори. Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ има над 6000 преференциални гласа. Това го прави сигурен народен представител в 46-ото Народно събрание. Апостолов е събрал подкрепа не само в родния си град Симитли, но и в цяла Благоевградска област. Припомняме, че на изборите през април младият политик спечели над 9000 гласа.

“Искам да благодаря на всички, които вчера излязоха и гласуваха за мен. Говорим за над 6275 души в цялата област, от които 4500 души от община Симитли! Специално искам да благодаря именно на хората от община Симитли, защото за пореден път доказахме, че сме обединени и че “Съединението прави силата”, коментира Апостолов.

Петрич вероятно ще има двама депутати в следващия парламент. Георги Динев от коалиция ГЕРБ-СДС спечели 3739 преференции. Все още обаче не се знае дали водачът на листата – Росен Желязков, ще ползва мандат от Благоевград, или ще освободи място за Стоян Стоев от Сандански, който е с 2203 преференции.

“Благодаря ви за подкрепата. Подкрепа, която не е само брой гласове, а е вашата оценка за свършеното до тук. А очакванията ще оправдавам с работа за Петрич и региона. Всеки ден”, коментира във фейсбука си Георги Динев.

Вторият петрички депутат се очаква да бъде Анита Коцелова от ИТН.

Вероятно досегашният депутат от Гоце Делчев Александър Мацурев от Банско няма да е депутат. Неговите преференции са под 2000. 1445 преференции пък не достигнаха на кмета на Кресна Николай Георгиев да седне в депутатско кресло. “Община Кресна има едва 4506 гласоподаватели и електоралната тежест на вашите преференции, съотнесена към резултатите на моите колеги, заели първото и второ място в преподредената листа на коалиция “БСП за България”, е несравнимо по-голяма. Недостижим за област Благоевград е и резултатът, който постигнахме за БСП в община Кресна”, заяви в социалната мрежа Георгиев.