Стивън Кирилов е първото ново попълнение в “Беласица”

Досегашният футболист на мъжкия отбор на “Сливнишки герой” /Сливница/ Стивън Кирилов е вече в редиците на петричкия клуб „Беласица”. Преди да излезе на терена за първата си тренировка с фланелката на мъжкия отбор на ОФК “Беласица”, той бе представен от мениджъра на клуба Георги Петров пред треньорския щаб и колегите му. Веднага след това Стивън Кирилов сподели за пътя на неговото израстване като футболист до момента.
Стивън Петров Кирилов е роден на 26.09.1996 година в Перник. Рожба е на ДЮШ на “Миньор” /Перник/, където негови треньори са Георги Златков, Румен Андонов, Владимир Досев и Петър Анестиев. На 16-годишна възраст е забелязан от тогавашния треньор на мъжете Валентин Лазаров и е привлечен в представителния пернишки тим. По-късно негови треньори са Валери Дамянов и Христо Янев. В продължение на три години играе в отборите на “Металург” /Перник/ и “Гранит” /Владая/. В контролен мач, игран във Владая между местния “Гранит” и “Сливнишки герой” /Сливница/, прави силно впечатление с изявите си на терена и тогавашните треньори Георги Гайдаров на домакините и Петър Малинов на гостите си стискат ръцете и така Стивън става футболист на “Сливнишки герой”. И тук неговите футболни умения и прояви не остават незабелязани и през 2019 година е привлечен от тогавашния треньор на ЦСКА-1948 Петко Петков, където престоява един полусезон. Веднага след това приема офертата на тогавашния треньор на “Спортист” /Своге/ Георги Станков. Нещата не му харесват и се завръща отново в “Сливнишки герой” при бившия си треньор Петър Малинов. По време на мач за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на “Беласица” /Петрич/ и “Сливнишки герой” /Сливница/, завършил при резултат 2:1 на 10.10. т.г., Стивън Кирилов отбелязва гол във вратата на “Беласица” и с изявите си по време на двубоя на стадион “Цар Самуил” обира овациите на претенциозната петричка публика и оставя трайни впечатления у треньорския щаб на “Беласица”, като впоследствие неговите игри се наблюдават и в оставащите мачове до края на есенния дял от настоящото първенство. На въпроса как се стигна до привличането му в мъжкия отбор на ОФК “Беласица”, Стивън Кирилов отговори така: „Проведох разговор по настояване на сегашния старши треньор на “Беласица” Саша Симонович, който подробно описа обстановката в отбора, като не пропусна да заяви, че ако желая, мога да дойда и веднага да започна тренировки с мъжкия отбор без пробен период. Следващият разговор, който беше проведен с мен, бе с отговорника за селекцията Георги Петров. Разбрахме се по всички въпроси, като най-вече ми хареса фактът, че отборът е с нагласа за атакуване на първото място и влизане във втора лига от следващото първенство. Радвам се, че попаднах в клуб с име в българския футбол, в който е играл и моят досегашен треньор Петър Малинов – дал много за моето израстване. С нетърпение очаквам старта на пролетния дял от първенството на ЮЗ трета лига и да дам всичко от себе си, раздавайки се докрай на терена, за да задоволя ръководството, треньорския щаб и най-вече невероятните фенове на Бела, от които останах възхитен по време на мача със “Сливнишки герой”.
Мнение за Стивън Кирилов даде и досегашният му старши треньор Петър Малинов: „Чест прави на Стивън, че дойде при мен и ми предаде за проведените разговори с него със старши треньора на “Беласица” Саша Симонович и селекционера Георги Петров. Той винаги е споделял с мен отправените оферти към него. Така бе и този път. Този футболист е универсален, може да играе на всички постове в отбора, без вратарския. Има доста футболни качества и смятам, че ще помогне много на “Беласица” за реализиране на поставената цел на клуба – влизане във втора лига. Пожелавам му пълен успех с фланелката на “Беласица” и да изживее емоциите в този клуб, както беше с мен, играейки в “А” група”.

Ташко СУЛЬОТОВ