Стивън Кирилов напусна Бела

Любимецът на феновете си събра багажа и се върна в родния Перник 

Ташко СУЛЬОТОВ

След мача Спартак (Плевен) – Беласица, привлеченият за втори път футболист в отбора на петричани Стивън Кирилов, заяви, че напуска отбора. Това става след разговор с човека, който ръководи футбола в Петрич Георги Петров, макар и нелегитимен юридически да извършва това.

Както е известно, Стивън Кирилов при първото му привличане в мъжкия отбор на ОФК Беласица, по времето на старши треньора Саша Симонович, направи доста силни мачове и съвсем заслужено стана любимец на феновете. По-късно той бе привлечен в редиците на ЦСКА-1948. След като Беласица доби право за участие във Втора професионална лига, Кирилов отново беше поканен да заеме мястото си в петричкия тим. Стартира спешно през есенния дял на първенството, но получи контузия на рамото, заради което беше опериран от д-р Христо Мазнейков. Футболистът се възстанови бързо и очакваше да заеме място отново в основния състав, но явно не беше оценен от ръководещия футбола Георги Петров, тъй като на поста флангови футболист беше привлечен и зет му Запро Динев. Виждайки всичко това, Стивън Кирилов реши да си потърси отбор, където ще бъдат оценени качествата му и ще намери място на терена повече време.

Вестта за напускането на Кирилов силно разстрои футболната общественост в града. В неделя той си събра багажа и отпътува за родния си Перник.

Лошото е, че още 5-6 души футболисти от отбора на Беласица се стягат да го последват по причини, известни на цялата спортна общественост. Очаква се от общинското ръководство  да направят спешна среща с треньорите от клуба и наличните футболисти, на която да бъдат изслушани всички мнения.