Столични пожарникари обучават ученици от Гоце Делчев

Приключи петдневното обучение на деца от Трето основно училище „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев, заминали за обучителния център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в София.

В рамките на проекта „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ учениците получиха теоретични знания и практически умения за справяне в екстремни ситуации. Строиха диги, изследваха негативния ефект на непочистените речни корита върху опасността от наводняване на сградите, които сами бяха изработили на по-ранен етап, учиха се да работят в екип за преодоляване на препятствията, оцениха сложната и рискована професия на пожарникаря.

В свободното си време учениците, под ръководството на учителите си г-жа Москова и г-жа Джамбазова, продължиха да посещават знакови за всеки българин места от нашата столица; да развиват познавателните си интереси чрез посещения в Националния природонаучен музей, Националния институт по метеорология и хидрология, най-големия детски научен център в Източна Европа – „Музейко“ и др.