Стотици кусаха курбан за 5 лв. порцията в Бобошево, старейшината баба Надка събра Поповия род на една трапеза

Бобошевки се снимаха с готвача Румен Ильов.

И ветеринарят Първан Дангов приседна на чорбата, майсторът Румен Ильов бе окупиран за снимки от фенове на гозбата му

Николай Джиков, Цветан Караджов, Асен Балабанов и Румен Ильов запретнаха ръкави и сготвиха 8 казана курбан за празника в Бобошево.

Бобошевци присядаха на трапезата на Първан Дангов.
На трапезата на бобошевската адвокатка Анелия Ангелова приседна гостенка от Полша.
Бобошевският свещеник отец Атанас и Иван Пилето на курбана

Стотици бобошевци и поклонници от страната и чужбина почетоха храмовия празник на късносредновековната „Свети Илия” и запалиха свещички за здраве. Миряните дадоха три овце за курбана. Чорбата бе осветена от бобошевския отец Атанас.

Бобошевският д-р ветеринар Асен Соколов
Старейшината на Поповия род баба Надка Попова събра родата на курбан.

Бобошевки луднаха по вкусната гозба и окупираха майстор Румен Ильов да си правят снимки с него. Хората го знаят като един от добрите машиностроители на бившия военен завод ЗИО.

Майсторът на курбана Николай Джиков и помощниците му – готвачи на курбана.

Порцията струваше 5 лв. Десетки съборджии, сред които и ветеринарят Първан Дангов, приседнаха на трапезата и хапнаха от курбана. Тема №1 на неговата маса бе евтаназирането на животните в Шарково и Калояново.

 

Момент от курбана в Бобошево

На курбана в Бобошево дойдоха руснаци, поляци и германци. За имения си ден почерпи Илина Стефанова, която е завършила Художествената академия и е женена за германец, който дойде с нея на курбана.

Петаче за курбан в Бобошево

Старейшината на Поповия род в Бобошево – баба Надка Попова, събра родата на Поповия род на курбан в двора на храма. Иван Галенков, по прякор Пилето, и отец Атанас пък мъдриха надълго и нашироко колко прочути са черквите в Бобошево.