Стотици се веселиха на землячески събор в дупнишкото село Червен брег

На хорото в село Червен брег

Стотици съборяни се стекоха на традиционния землячески събор в дупнишкото село Червен брег. Кметът на селото Силвия Тодорова изненада съселяните си с жива музика. Народните хора не спряха до полунощ.

 

Семейство Йордан и Зорка Петрови
Ангелина Василева и Александър Даскалов в Червен брег на събора

„Доволна съм, че тази година е много успешна за Червен брег”, каза Тодорова. На големи маси с приятели и със семействата си насядаха кукерите Кирил Бачев, Драгомир Илиев, гвардеецът Александър Алексиев, Славчо Димкин, бившият полицай Красимир Гьошков, масажистът Валери Гьошков, Димитър Монтин, Димитър Бельовски, Ангелина Василева, Александър Даскалов и др.

Йорданка Бачева с роднините на събора
Кебапчета за съборяните

Майката на бизнесмена Кирил Бачев – Йорданка, с роднини също се веселиха на земляческия събор и много се радваше на младежите, дошли на събора. „В нашето село Червен брег много държим на народните празници и традиции. Радвам се, че много млади хора в селото се увличат по фолклора, пеят и танцуват в различни ансамбли. Почти всички приятели на сина ми Кирил са кукери, сами си правят маските”, каза Йорданка.

Земляческият събор в дупнишкото село Червен брег
Наздравици на събора в Червен брег

Дългогодишните приятелски семейства от Червен брег – бивши служители от военния КЕЧ в Дупница – семейство Йордан Петров и съпругата му Зорка, седнаха да се почерпят с Георги и Росица Илкови и да си спомнят за хубавите младежки години.

Александър, Ани и Витка на събора в Червен брег

За събора в родното си село дойде и гастарбайтерът от Америка Любчо Божков със съпругата си Даниела и сина си Георги. Съпругата на Любчо се оказа голяма танцьорка и почти не се пусна от хорото. А Любчо и Георги й се радваха от сърце.