„Стрела” надви „Вихър”

Отличен мач изиграха футболистите на „Стрела” (Петрич), които домакинстваха на „Вихър” (Кавракирово) на стадиона в Кърналово в мач от 15-ия кръг на областна група „Струма-2”. Дуетът Щерю Димитров-Ромарио и Росен Илиев вече стана трио, след като към тях се присъедини и завърналият се от гурбет в чужбина Тодор Кръстев – бивш футболист на „Беласица” и „Септември” (Симитли), юноша на ЦСКА и „Лудогорец” (Разград).

Срещата започна с домакински натиск, който даде своя първи резултат в 10-ата минута. Тогава Тихомир Методиев изведе Росен Илиев пред наказателното поле на гостите и със страхотен шут топката се оплете в мрежата зад стража на „Вихър” за 1:0. Втория гол в срещата отбеляза отново Росен Илиев от дузпа, отсъдена за спъване на Тодор Кръстев в наказателното поле на „Вихър”. В 61-вата минута най-добрият футболист на гостите Мартин Бояджиев при тяхна контраатака успя да намали резултата на 2:1 и да върне колегите си в играта. Това обаче не се случи, защото отново по-дейният и по-силен отбор на терена бе този на Щерю Димитров-Ромарио. В 76-ата минута Росен Илиев изведе Ромарио отдясно, като излъга трима от защитниците на гостите и направи вратаря им безпомощен за 3:1. Десет минути по-късно Ромарио видя устремилия се по левия фланг Тодор Кръстев, насочи кълбото като по конец към него и последва шут за 4:1. Петото попадение в срещата стана след двойно подаване между Тодор Кръстев и Росен Илиев, като последният търкулна топката покрай вратаря на „Ураган” за 5:1.

„Като цяло съм доволен от продукцията, която изработиха на терена футболистите, на които гласувах доверие в този двубой. Това бе най-убедителната победа от пролетния дял на настоящото първенство. Съществен дял за спечелването на трите точки има Тодор Кръстев, който направи успешен дебют с фланелката на нашия отбор”, сподели играещият треньор на „Стрела” Щерю Димитров-Ромарио.

Ташко СУЛЬОТОВ