„Струма” наказа „Спартак” (Склаве) в Марикостиново

Последния си контролен мач от зимната подготовка отборът на „Струма” (Марикостиново) изигра на собствен терен срещу „Спортист” (Склаве). Това всъщност бе мач между отбори от областни групи „Струма-1” и „Струма-2”, ползващи се с голям авторитет в тях. Първият гол в срещата бе отбелязан в 21-вата минута. Тогава след бърза атака Марин Георгиев-Мерата с перфектен пас от централната зона на терена изведе Методи Киричков, който изскочи очи в очи срещу вратаря на „Спартак” и го простреля за 1:0. Това попадение остана единствено за първата част на този контролен мач.

През второто полувреме футболистите на двата отбора сътвориха атаки най-вече по фланговете, но все нещо не им достигаше да отбележат гол. В 72-рата минута Марин Георгиев-Мерата се понесе от центъра към противниковата врата и след двойно подаване с Йордан Бербатов накара вратаря на гостите да вади топката за втори път от мрежата си за 2:0.

След срещата наставникът на „Струма” (Марикостиново) Атанас Терзиев сподели: „Стана много добър и равностоен мач, като имаше пропуски на футболистите и от двата отбора. Радвам се, че победихме един от авторитетните отбори, участник в областна група „Струма-1” – този на „Спартак” (Склаве). Благодаря им за техничната игра и за това, че бяха много коректни на терена през целия двубой. Пожелавам им успех в остатъка от мачовете за първенството в групата им. В този мач не можах да разчитам на основните единици Мартин Бояджиев, Боби Иванов, Георги Бъчваров и Мариан Терзиев – отсъствали по различни причини. В събота, 13 февруари, ще премерим сили в дерби мач срещу единия от кандидатите за първото място в групата – този на „Подгорец” (Коларово)”.