„Струмска слава” удари дубъла на ЦСКА 1948

Победния гол вкара Никола Борисов в 79-ата минута

„Струмска слава” с първа победа за новата кампания след много тежък мач срещу ЦСКА 1948 II, който завърши 1:0 за домакините.

Мачът се изигра пред около 500 зрители и по-интересните ситуации бяха през второто полувреме от срещата, а голът за радомирци падна в 79-ата минута след центриране в наказателното поле на „армейците” и централният бранител Никола Борисов засече топката с глава и вкара топката във вратата на Груев.

След попадението Славата се затвори и игра по-прибрано, а столичани се активизираха в атака и така в 93-тата минута се стигна до опасна контраатака, след която Денислав Мицаков направи фантастичен пробив в наказателното поле, излъга защитата след замахване и отправи изстрел с левия си крак, който срещна страничния стълб, а след това радомирци не успяха да отбележат пред опразнената врата.

На срещата своя дебют направи новото попълнение Георгиос Ефстрадиадис, а също така в игра влязоха Димитър Петков и Николай Щерев, които се включиха добре в мача. Футболистите от „Струмска слава”, които получиха жълти картони, бяха Антон Тунгаров (51’), Георгиос Ефстрадиадис (86’) и Томас Добрев (94’). Извън групата за двубоя бяха Кристиян Китов, Ивелин Илиев, Румен Сандев и Симеон Симеонов.

Възпитаниците на Владимир Димитров показаха характер и себераздаване, въпреки че това не беше един от най-силните им мачове.

След този триумф отборът от Радомир се нарежда на 7-ото място във временното класиране. Следващата среща на Славата е на 8 август, неделя, когато ще гостува на силния отбор на „Марица” (Пловдив).

 

Снимки: ФК „Струмска слава”