Супертенисистът Любчо Янакиев взе злато и сребро на силен международен турнир в Ниш

 

Посвети победата си в сръбския град на годишнината от освобождението на Дупница от османско иго

 

10-05-01-yanakiev-1-copy
Любомир Янакиев с медалите, грамотите и купата от Ниш

Дупнишкият тенисист Любомир Янакиев спечели първата си титла за новата 2017 година. На силния международен коледен турнир по тенис на маса Andro Grand Prix Nis 2017, проведен в гр. Ниш, Сърбия, проведен на 14 и 15 януари, той завоюва златен и сребърен медал и купа. В конкуренцията на над 100 състезатели, главно от балканските държави, в две възрастови групи елитният ни майстор на тениса се справи отлично, надделя над двама бивши шампиони и стигна до два финала. Във възрастовата група за ветерани от 35 до 50 години Янакиев постигна общо 8 победи. На четвъртфинала елиминира бившия шампион в групата Джорджевич с 3:0 в един много тежък и оспорван двубой. На финала победи сърбин от Белград и така се окичи със златен медал и купа.

„Успехът ми не беше лесен и идва от четвъртия път след спечелени два сребърни и два бронзови медала от същия турнир”, сподели Янакиев за вестник „Вяра”. Той обяви, че тази победа е изключително ценна за него и я посвещава на 139-ата годишнина от освобождението на Дупница.

Дупничанинът имаше успех и във възрастовата група от 50 до 60 години, където постигна 6 победи, но загуби на финала и се окичи със сребърен медал. Преди това на четвъртфинала в тази възрастова група победи досегашният шампион – македонецът Кире Малевски.

Любомир Янакиев е състезател на „Марек 76” с треньор Иван Иванов, към когото изразява благодарност за подкрепата и за постигнатите успехи.