Супер Любо от Дупница с пореден златен медал

Любо Янакиев спечели поредната си шампионска титла.

Състезателят на СКТМ „Марек 76” спечели титлата при ветераните на 8-ия Международен турнир по тенис на маса в Албена

Дупнишкият тенисист Любомир Янакиев стана шампион по време на 8-ия Международен турнир по тенис на маса. Надпреварата се проведе в курортен комплекс Албена и събра много добри играчи от различни държави.
Състезателят на СКТМ „Марек 76” спечели по категоричен начин златния медал при ветераните между 50 и 59 години. Освен златния медал и титлата, Янакиев получи и ваучер за 3-дневна почивка в хотел, намиращ се в комплекса.
Това е поредното злато за него и дупнишкия клуб. Супер Любо завоюва и 3-то място на двойки на открития шампионат при мъжете, който се проведе през август месец, отново в Албена. В индивидуалното тенисистът успя да стигне до четвъртфиналите, като в крайното класиране завърши 6-и.

Любомир Янакиев се представя по изключителен начин и в мъжката „А” група от началото на сезона. Там, в конкуренцията на състезатели, които са на половината на неговата възраст, той не допусна нито една загуба в първия кръг от първенството. Дупничанинът с лекота побеждаваше състезатели, които играеха до миналата година във Висшата лига за мъже.
„Всеки един труд се отплаща. Колкото повече тренираш, толкова повече шансове за успех имаш. Аз не съм спирал да тренирам през целия си живот и виждам как трудът ми дава своите плодове. Турнирът в Албена беше много силен, особено тежки бяха съперниците от Русия и Украйна. Радвам се, че спечелих титлата и добавих поредния си златен медал в своята витрина. Знаете, че след всеки турнир тя става все по-богата и няма как да не бъда щастлив от този факт”, каза пред „Вяра” Любомир Янакиев.
От СКТМ „Марек 76” също поздравиха своя състезател за поредното великолепно постижение.

Дупничанинът е най-титулуваният състезател по тенис на маса.

„Респект! Каквото и да кажем за Любо – ще бъде малко. Истински съм горд, че го имаме в клуба и можем да разчитаме на него както при подготовката на младите състезатели, така и при завоюването на медалите в мъжкия отбор. Да е жив и здрав и още много години да ни радва с атрактивната си и сърцата игра”, заяви президентът на дупнишкия клуб Иван Иванов.

Димитър ИКОНОМОВ