Супер подарък за кмета на Самоков – топка с автографите на баскетболните национали преди мача с Литва

Кметът на Самоков Владимир Георгиев посети тренировка на националния отбор по баскетбол, за да им пожелае успех в предстоящия мач с Литва от световните квалификации при мъжете. Срещата ще се играе на 1 юли в Арена Самоков.
Градоначалникът изкаа благодарност към треньора Росен Барчовски и националите за топлото посрещане и страхотния подарък, който му направиха – баскетболна топка с автографите на всички състезатели.
“Радвам се, че са избрали Самоков и комплекс „Арена” за подготовката си и за важния двубой, който предстои. Заслуга за това има и ръководството на баскетболен клуб „Рилски спортист”, чиято политика за развитието на баскетбола постави отбора от Самоков сред водещите в този спорт! Ние, като местна власт и собственици на базата, се стараем в хотела и залата да предложим много добри условия за лагер и тренировки на представителния отбор на България по баскетбол и му пожелаваме да надделее над противника си в петък.
Използвам случая да приканя всички да бъдем на мача на България – Литва на 1 юли от 19.00 часа в зала „Самоков”. Нека изпълним залата с атмосфера и енергия, за да подкрепим националите ни да се класират за втората фаза на квалификациите за Мондиала през 2023 година!”, заяви кметът Георгиев.
Междувременно стана ясно, че топ играчът Александър Везенков вече тренира наравно с всички останали от мъжкия националния отбор в Самоков. Във вторник  тренировката посети и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.
Успех, момчета!