СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница грабна специална награда за най-много физически активни дни в школото

СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница получи специалната награда за най-много физически активни дни в училище: турнири, състезания, включително и различни танци, съобщиха от учебното заведение.

Отличието е връчено по време на церемония, на която са отличени най-активните училища от инициативата Европейски ден на спорта в училище, която е проведена в Министерството на младежта и спорта и се организира за четвърта поредна година от Сдружение „Бъди активен“. Наградени са седем училища от цялата страна. На всички са връчени плакет и сертификат, както и топки за различни видове спорт.

На церемонията са присъствали директорът Виолета Инкьова и заместник-директорът Георги Янев, заедно с трима от най-активните спортисти в училището: Рая Соколова – 4-ти клас (художествена гимнастика), Любомир Костов – 7-и клас (футбол) и Анна Дамянова – 10-и клас (волейбол).

При приемането на отличието директорката Инкьова е подчертала, че СУ „Св. Паисий Хилендарски“ мотивира своите възпитаници да бъдат активни в спортните инициативи, защото спортът е здраве, дисциплина и отговорност.

Целта на инициативата е увеличаване на физическата активност при децата. Тази година в нея са се включиха 410 училища, от които над 150 максимално покриват заложените критерии.