СУ “Св. Паисий Хилендарски“, ПГ по облекло и стопанско управление, Гимназия „Христо Ботев” и ПГ по хранително вкусови и химични технологии изпратиха своите абитуриенти в Дупница

Моменти от изпращането на ученици на СУ “Св. Паисий Хилендарски“

На абитуриентски бал в Банско бяха и трима изявени спортисти – Митко Джорджев, Нанси Окоро и Цветан Иванов

 

СУ “Св. Паисий Хилендарски“, ПГ по облекло и стопанско управление, Гимназия „Христо Ботев” и ПГ по хранително вкусови и химични технологии изпратиха своите абитуриенти в Дупница на 24 май. Облечени в красиви тоалети, с луксозни коли за първия си бал в курорта Банско от площад „Свобода” тръгнаха над 300 довчерашни ученици. Сред тях имаше и трима изявени спортисти. С ученическата скамейка се разделиха шампионът на България по таекуондо и многократен медалист от междунродни турнири Митко Джорджев, състезателката на националния отбор по лека атлетика и ски-бягане Нанси Окоро и многократният медалист в международни колоездачни състезания Цветан Иванов, който преди около месец стана и най-младият победител в историята на обиколката на о-в Крит. И тримата са възпитаници на Гимназия „Христо Ботев”.

„Завърших специалност хуманитарни науки в Гимназия Христо Ботев. Сега ще кандитатсвам в националната спортна академия със специалност „Спортен мениджмънт”. Балът мина добре. Имаше и музика, и настроение. Всичко беше на ниво”, сподели Митко Джорджев.

Както писахме, тази година абитуриентите в Дупница са 350. Баловете им продължават днес. Довечера в 19, 30 часа на площада ще дефилират завършващите ПГ „Акад. С.П Корольов“ (Механото) и ПГ по транспорт (Автото). Възпитаниците на Механото обичайно ще празнуват в ресторанта на хотел „Рила” в Дупница, а на Автото – в механа в гр. Бобошево.

Моменти от изпращането на ученици на СУ “Св. Паисий Хилендарски“

 

Митко Джорджев (вдясно) с другата надежда на таекуондото и негов брат – Александър

Нанси Окоро, вляво до нея е участникът от зимните олимпийски игри Йордан Чучуганов