Схемата на разбитата бургаска банда: 39 крадени и регистрирани коли за милиони

Повдигнати са обвинения на шестимата задържани при специализирана акция в Бургас, заподозрени в пререгистрация на луксозни автомобили и последващата им продажба у нас на занижени цени. “Един от арестуваните е ръководителят на престъпната група, който е 55-годишен мъж с инициали С.М.А.”, каза зам.-окръжният прокурор на Бургас Светослав Маринчев.
Той е заплашен от между 5 и 15 години лишаване от свобода. Останалите петима души в престъпната група, сред които има и жена, са с повдигнати обвинения за участие и ги грозят между 3 и 10 години затвор.
На четири от обвиняемите лица е наложена най-тежката мярка „задържане под стража” за срок до 48 часа. Другите двама от обвиняемите са с наложени по-леки мерки за неотклонение – подписка.
39 луксозни автомобила на приблизителна стойност 4 млн. лв. са били регистрирани у нас и после са продадени в Близкия изток през последните две години. Всеки един от джиповете е на стойност от 70 хиляди до 200 хиляди лв. Разследването по случая е от ноември 2020 година, като по него до скоро е работел екип от СпецПрокуратурата.
Установява се дали служители на КАТ имат участвалие в престъпната дейност./НОВА