Сцена като от истински крими филм се разигра в Дупница

полиция
Криминалисти от Дупница откриха 92 патрона от различен калибър в дома на 61-годишна бивша медицинска сестра Лиляна Шишкова. Тя и синът й, 28-годишният Венци Добрев, са задържани за 24 часа в РУП – Дупница. След като дали показания, са освободени.

Името на Венци Добрев нашумя преди няколко години като поръчител на жестока разправа със студентка в ЮЗУ – Благоевград, която беше напръскана със сярна киселина и обезобразена. След тежкия инцидент беше установено, че поръчител на деянието е Венци Добрев от село Яхиново, който имал приятелски отношения със студентката, но тя охладняла към него. За да й отмъсти, че го пренебрегва, Венци Добрев платил на младеж от Дупница да залее студентката със сярна киселина, за което яхиновецът бе осъден и вкаран в затвора.
Венци Добрев е пуснат две години предсрочно от затвора и се движеше със специална гривна на крака за проследяване, коментират негови съселяни.
При обиска в дома му в село Яхиново завчера са открити 92 патрона и 35 г канабис. Пред полицаите майката, медицинската сестра Лиляна Шишкова, поела вината върху себе си, за да спаси сина си от повторно влизане в затвора.

Подробности в печатното издание.