Събрана е сумата от 440 000 лв. за трансплантация на 20-годишния Тони Костов от Кюстендил

Сумата за лечението на 20-годишния Тони Костов от Кюстендил е събрана, съобщиха негови близки. След поредица от благотворителни инициативи неговите съграждани събраха необходимите 440 000 лв. за трансплантация на костен мозък.

“От днешния ден нататък ще му пожелаем само късмет и Господ да го пази и да му подаде ръка, за да може да се прибере скоро жив и здрав и да ни посвири на пиано!”, споделиха близките на младия мъж.

Финалният акорд за набиране на така необходимата сума бе на Великден, когато хиляди кюстендилци и гости на града се събраха на площад „Велбъжд” и се хванаха на благотворително хоро.

Всички те заедно с танцовите състави на Кюстендил R-club Кюстендил, ФТА „Пауталия”, ТС „Жива вода” – с. Жабокрът, ТФ „Партньори”, ДЮТА „Кюстендилче”, ТС „Багреница” – с. Багренци, ФА „Родолюбие”, ТФ „Нова генерация” близо 2 часа не спряха да танцуват. Така инициативата „Градът ръка за ръка“ събра 26 473,35 лв.

Празникът на площад „Велбъжд” завърши с “Хубава си, моя горо” в изпълнение на деца от Вокална група „Калпазани”.

Тони Костов е в Германия и през следващия месец трябва да му бъде направена трансплантация на костен мозък, за да пребори левкемията. На 2 май 20-годишният млад мъж има среща с лекарския екип и тъй като сумата за трансплантация на костен мозък е налична, се очаква да се обяви и датата на операцията. Сега всички, които помогнаха сумата да се събере, се молят операцията да премине успешно и Тони скоро да се върне у дома.