Съдебномедицинска и техническа експертиза установяват причините за смъртта на Хамстера

Разпоредени са необходимите процесуално-следствени действия, свързани с инцидента с Антон Петров-Хамстера, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстендил Мариана Сиракова. Възложено е изготвянето на автотехническа експертиза, която да излезе със заключение за причините, довели до пътнотранспортното произшествие. В ход е и съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на Антон Петров. Продължават разпитите на свидетели, уточни за “Вяра” говорителят на окръжното обвинение Мариана Сиракова. Дpъжте ce! Това били последните дyми на Хамстера. За случилото се по време на фаталния инцидент са свидетелствали приятели на починалия мъж, както и участници в спасителната акция в планината.

Припомняме, че Aнтон Петров загина с джип в Рила планина след офроуд каране край Илийна река, в близост до Рилския манастир. Хамстера сам е шофирал джипа, който се е преобърнал в стръмна местност. Пострадаха още тримата му спътници, които бяха транспортирани в „Пирогов” без опасност за живота. Мъжете с Петров са се спасили благодарение на огромен късмет”, сподели след акцията Георги Ботев, спасител от Планинската спасителна служба. Джипът се е премятал надолу над 30 метра в над 100-метровата пропаст. По пътя си се е ударил в дърво. Пред „България днес” Алексей Петров разказва, че фаталният инцидентът се е случай по нелеп начин. Колата е поднесла на трева и така е полетяра към пропастта.

Антон Петров е родом от град Рила. Той бе знакова фигура в криминалния свят в последните няколко години. Беше един от задържаните от групата за отвличания “Наглите”. Сочен бе за приближен на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. Беше и сред обвиняемите по делото “Октопод”, но преди две седмици беше оневинен. Сагата около делото “Октопод” продължи близо 11 години, като при приключването стана ясно, че апелативната спецпрокуратура не е протестирала оправдателната присъда на втора инстанция на Антон Петров, Алексей Петров и Кирил Топалов. От обвинените единствено Марчело Джотолов и Янко Попов обжалват 3-годишните си усовни присъди пред Върховния касационен съд.