Съдия Гиздова разпита още 5-има свидетели по делото за документна измама срещу кмета на Мламолово Георги Александров

Още петима свидетели разпита съдия Мая Гиздова от Районния съд в Дупница във връзка с обвинението в документно престъпление срещу кмета на Мламолово Георги Александров. На поредното дело, провело се във вторник, отговори на въпросите на магистратите дадоха Деница Димитрова, Георги Колев, Любомир Методиев и Владимир Кирилов, свързани със столичната фирма „Фарм Био консулт”, която преди няколко години е взела под аренда земеделски земи в бобовдолското село. Разпитан бе и Йордан Райчев – още един от собствениците на имоти, дадени на столичното дружество. И на това засадание съдът отказа да разпита 84-годишния Райчо Спасов, който настоява да каже, че без съгласието му, от негово име Георги Александров е подписал договор за 9 дка земя и той не може нито да я продаде, нито да я даде на друг арендатор, нито пък е получил рента. Управителят на „Фарм Био консулт” Лазарина Чакърова не дойде за делото. Тя не била открита на посочения адрес. Съдът ще търси съдействие от полицията за намирането й и осигуряване на присъствие в залата на 4 декември, когато е следващото дело.

„Георги Александров продължава да мълчи в съда. Хората, които са ни взели имотите благодарение на неговите подписи, представят справка, че не са взимали субсидия. Заради това, че твърдим, че са взели субсидии, Георги Колев ни нарече откачалки. И то пред прокурора, пред адвоката на Александров – Александър Райнов. Ще искаме одит, за да излезе истината за субсидията”, каза една от потърпевшите след делото.

Както писахме, до съда се стига, след като бившата учителка Радка Христова опитва да продаде свой имот. В кантората на нотариуса, където отива за сделката, Христова установява, че земята й е дадена под аренда на „Фарм Био консулт” за 15 години. Пенсионираната педагожка е категорична, че не е подписвала договора с фирмата. Твърди, че не е упълномощавала или диктувала личните си данни на Георги Александров или някой друг, за да я подпише, както твърдеше Чавдар Йорданов – който е пълномощник на столичната фирма и е заверил договорите при нотариус Деница Гърнева в Дупница. Огромната част от разпитаните досега в съда също са категорични, че имотите им са били отнети незаконно. Твърдят, че това е станало с фалшиви подписи от кмета на селото Георги Александров. В ръцете на арандатора попадат десетки декари черешови масиви, които преди няколко месеца се запалиха и са почти унищожени от пожара, пламнал при странни обстоятелства.