Съдът върна за доразследване наркоделото срещу Асен Бербатов

Окръжен съд – Благоевград проведе разпоредително заседание по делото срещу Асен Бербатов и Анна Папучарова, обвинени, че в съучастие като съизвършители, в условията на продължавано престъпление, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества, като Асен Б. е привлечен към наказателна отговорност и за тяхното разпространение.

Обвиняемите се явиха в съдебната зала, придружени от процесуалните си защитници.

Съдебният състав прецени, че делото е подсъдно на Благоевградския окръжен съд, но по отношение на обвинителния акт са налице допуснати процесуални нарушения и делото следва да бъде върнато за отстраняването им на прокурора.

Съдът прецени още, че държавното обвинение следва да очертае рамката и параметъра на „съучастие“ на всеки един от обвиняемите, като и начина на извършване на престъплението по време, място и начин.

Обвинителният акт, с обем от 28 страници, беше внесен от държавното обвинение в съда в края на януари 2021 г. По отношение на Асен Бербатов е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3000 лева от 01.09.2020 г.

Бербатов и Папучарова бяха задържани на 6 март 2020 година. 37-годишният Асен Бербатов, в района на магазин „Метро“ в Благоевград разпространил на И. К. Б. 1,71 грама кокаин. В автомобилу полицаите открили и 1,1 грама кокаин и 2,4 грама канабис.