Съдът в Благоевград остави в ареста Орлин Соколов за палежа на Купола

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста обвиняемия за пожара на емблематичната сграда “Купола” в центъра на Благоевград. Обвиняем е Орлин Соколов от Дупница, който бе заловен на сръбската граница, само на метри преди да излезе от България.

На съдебно заседание в четвъртък бе разгледано обжалването на наложената му от Районен съд – Благоевград мярка за неотклонение “задържане под стража”. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Мотивът е, че има опасност обвиняемият да избяга в чужбина.

На предишното заседание защитникът на обвиняемия Албина Анева заяви, че няма доказателства, че нейният клиент е извършител на палежа.
Соколов е обвиняем за предизвикване на пожара, който бушува в центъра на Благоевград на 5 септември и при който изгоря покривът на емблематичната за града сграда “Купола”, в която се помещава банков офис и други търговски обекти. Огънят засегна и офиси, магазини и заведения. Часове след инцидента обвиняемият беше задържан на граничния контролно-пропускателен пункт “Калотина” при опит да напусне страната.